Τρίτη, Ιουλίου 24, 2007

τα χαμένα παπούτσια και οι άγγελοι του τσάρλι

χρόνος: κυριακή
τόπος: οικία ντάλτον

ένα ζευγάρι παπουτσιών άγνωστης προελεύσεως βρίσκεται στη συμβολή των οδών από-σαλόνι-προς-κουζίνα και από-σαλόνι-προς-κάτω-διαμερίσματα (πρόκειται για σταυροδρόμι, αλλά ας μη μπούμε σε λεπτομέριες). το εν λόγω ζευγάρι απεικονίζεται στο πειστήριο α:

στην αρχή νόμιζα ότι ήταν του μορικίου (λέγε με μόριτς, λέγε με τσάρλι) και πως αυτό ήταν το μικρό του μυστικό που προσπαθούσε να μου πει όλη νύχτα όταν ερχόταν προς το μέρος μου με ύφος γόη και αναρριχητή, αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι οι πιθανότητες γέρναν πιο πολύ προς τις τρεις άγγελους του τσάρλι που εκτός των άλλων είχαν και από εξήντα χιλιάδες παπούτσια η κάθε μια στη συλλογή τους. όμως κάτι δεν κόλλαγε. κάτι στην τεχνοτροπία του παπουτσιού, κάτι στο νούμερο που ήταν μόνο λίγο μικρότερο από το νούμερό μου, κάτι στο ότι αν είχε έρθει με τα κορίτσα του τσάρλι τότε θα είχε φορεθεί με το αντίστοιχο συνολάκι -- και με τη φωτογραφική μου μνήμη ήμουν σίγουρος ότι κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί.

μολαταύτα επικοινώνησα με την άγγελο νούμερο ένα χρησιμοποιώντας το χάιμπριντ κόκκινο τηλέφωνο, μόνο για να επιβεβαιώσω την υποψία μου: το ξευγάρι δεν άνηκε ούτε στη σαμπρίνα, ούτε στη τζιλ, μα ούτε και στην κέλυ (όχι βρε αυτή από το μπέβερλι χιλς, για τους άγγελους του τσάρλι λέμε!). το μυστήριο παρέμενε εδώ (στο ρόντο), αλλά και ταυτόχρονα μετακινούταν μαζί με το αμάξι του τσάρλι και τους άγγελους προς τη βοστώνη. κι όμως κάτι μου έλεγε πως η λύση του ήταν πολύ κοντά. και πράγματι έτσι ήταν.

μόλις μερικά μέτρα πιο πέρα και συγκεκριμένα στην είσοδο της οικίας ντάλτον ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα με μωβ μελάνι πάνω σε κίτρινο ποστ-ιτ περίμενε υπομονετικά να μεταφέρει το μύνημά του στο σωστό παραλήπτη. χρειάστηκαν μόλις 41 δευτερόλεπτα για να το αποκρυπτογραφήσω και να επεξεργαστώ τα κρυφά μυνήματα που έκρυβε καλά κρυμμένα (χωρίς να παίξω ανάποδα το δίσκο). ακολουθεί απομαγνητοφώνηση (sic) τοy π(λ)ειστηρίου βου:

hey stravros,
[γιατί με λένε όλοι στράβρο εδώ στη βορειοαμερική, δεν καταλαβαίνω -- "μα δεν είμαι ο sinatra!" ala ζουγανέλης]
i think i left my shoes at your place (brown, leather)
[αι θινκ είπε η κοπέλα, δεν είναι και σίγουρη]
could you leave them outside if you get a chance?
[καλά, κάτι θα κάνομε και για σένα]
thanks,
σούλα
[εντάξει δεν έγραψε "σούλα" αλλά μου φαίνεται πως δένει καλύτερα με την ιστορία]
μια από τις κοπέλες που μένει από πάνω και είχε έρθει στο πάρτι μας, σε κάποια φάση εκατέβη και στα κάτω διαμερίσματα και ως γνωστόν στα κάτω διαμερίσματα βγάζουμε τα παπούτσια μας πριν πάμε για να μην αναταράσσουμε τον βιότοπο της μοκέτας. όταν έφυγε της διέφυγε η προηγουμενη λεπτομέρια και έφυγε με τα χέρια (πόδια) άδεια.

μη σας ξενίζει όμως. δεν είναι τόσο παράλογο όσο ίσως φαίνεται αρχικά. παλαιότερα μια άλλη από τις κοπέλες που μένουν από πάνω είχε ανέβει σπίτι της με τη μια παντόφλα. η άλλη της είχε φύγει από το πόδι ενώ ανέβαινε τις σκάλες, αλλά -απλώς- δεν το πρόσεξε (ή τουλάχιστον δεν το πρόσεξε μέχρι το επόμενο πρωί).

13 σχολιάκια:

sroutz είπε..

καταλαβαίνω τι περνάς, φιλαράκο... σε νιώθω. Έχω και εγώ ένα ξεχασμένο σουτιέν στο σπίτι, ίδια περίπτωση, να σου στείλω φωτό μπας και το αναγνωρίσει η κάτοχος; (-παρακαλείται να το μετακινήσει γιατί εμποδίζει η πινακίδα του...)

Ανώνυμος είπε..

Και ενω επιστρεφαμε Βοστωνη με το υπερηχητικο αυτοκινητο του Τσαρλυ,χτυπησε το τηλεφωνο του αγγέλου Σαμπρινα και ακουστηκε η γνωριμη φωνή του πρακτορος Σου-βου(οπως ο Stravros φανσιες του κολ χιμσελφ).'Ενα ρίγος ενιωσα να διαπερνα την σπονδυλική μου στήλη όταν μας ανακοινωσε ότι ένα ζευγάρι παπούτσια βρέθηκαν στο σπίτι του."Είναι δυνατον να είχα ξεχάσει 1 απο τα 60.000 παπουτσια της συλλογής μου?",σκέφτηκα πανικοβλήτη.Χωρίς αυτα δεν θα μπορούσα να φορεσω το αντιστοιχο ντε-πιες και δεν θα μπορουσα ποτε να ξεκινησω για την επομενη αποστολη.Ο Μο(το χαιδευτικο του Τσαρλυ)θα θύμωνε και ο κοσμος θα καταστρεφοταν.Καθώς,όμως,ο πρακτορας συνέχιζε την περιγραφη σιγα-σιγα ηρεμούσα..Τετοια κακογουστα παπουτσια θα μπορουσαν να ανικουν μόνο στο υβριδιο βορειο-αμερικανος-βλήτο...
-δι εντ-
Κέλυ (όχι βρε αυτή από το μπέβερλι χιλς, για τους άγγελους του τσάρλυ λέμε!

Ανώνυμος είπε..

TI ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΡΕ;
ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΓΑΜΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ;;

φακίρης είπε..

καλά βρε κέλυ (όχι αυτή του μπέβερλι χιλς, για τους άγγελους του τσάρλι λέμε, λέμε!), δε σε θίξαμε που είπαμε ότι μπορεί στα 60.000 ζευγάρια (εντ κάουντινγκ) να έχει παραπέσει και ένα λίγο πιο βορειοαμερικανο-παντοφλέ αισθητικής. άλλωστεχ, μπορεί να επρόκειτο για απαραίτητο συμπλήρωμα σε κάποιο από τα ντισγκάιζιζ μιας ειδικής αποστολής. επίσης, βρε κελάκι, δε θέλω να σε βλέπω πανικόβλητο τόσο γιατί ο πανικός είναι πολύ πουά και -ως γνωστόν- τα πουά δε σου πάνε, όσο και γιατί η λέξη "πανικόβλητο" κρύβει μέσα της τη λέξη "βλητο" :P

sroutz: ναι-ναι φίλε σου-ρου, στείλε φωτογραφια και πανοραμική της πινακίδος :P

ανώνυμε: δε θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά είσαι εκτός (μα πάρα πολύ εκτός) θέματος :)

Ανώνυμος είπε..

χαχαχα... κιεγω βρισκω ποτε ξεχασμενα πραγματα στο σπιτι!
το τραγικο ειναι βεβαια, πως εχω μετροισει πολλες δικες μου απωλειες, τελευταια!
μια εσαρπα, ενα πουκαμισο, ενα δαχτυλιδι, ενα βιβλιο, κατι πινελα, ενα βρακι...

ουφ! κατι πρεπει να γινει επιτελους!

φακίρης είπε..

finally connected: σε αυτό το σημείο να μεταφέρω τι μου είπε ο άγγελος σαμπρίνα όταν μίλησα μαζί της στο τηλέφωνο.

"μα μας αναστάτωσες με τα ξεχασμένα παπούτσια γιατί όπως είπαμε εδώ με τα κορίτσια, ζακέτα ξεχνάς, σουτιέν ξεχνάς, παντελόνι ξεχνάς, ακόμα και βρακί ξεχνάς, αλλά παπούτσια ποτέ!"
[σαμπρίνα, τσάρλιζ έιντζελζ, 22/07/07]

α επίσης τώρα που το λες, βρήκα και μια φούστα. μήπως πέρασες και συ από το πάρτυ και μας άφησες και τίποτα; αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η φούστα είναι της σαμπρίνας. σαμπρίνα λαμβάνεις; αι αμ σίριους αμπάουτ δε σκερτ.

Ανώνυμος είπε..

Σου-Βου, μην ανησυχεις ήταν απο προηγούμενη αποστολη:-) Και τωρα
σου-βου η επομενη αποστολη σου ειναι
να συναντιθείς με τον αγγελο Τζιλ,
προτεινω αντερ καβερ (γιου αρ μαι λοβερ αντερ καβερ, για να μην ξεχνιόμαστε) συναντηση στο Κορτο Μαλτεζε (ε μια και δεν μπορω να παω εγω θα στειλω εσας) και να του παραδωσεις το πακετακι.
Αυτο το μηνυμα θα αυτοκαταστραφει σε δεκα δευτερολεπτα ...

Ανώνυμος είπε..

Μοιραία λοιπόν είμαι η Τζιλ, αφού το έτερό μου ήμισυ πάλι αποφάσισε χωρίς εμένα (θα πέσει καυγάς στο σπίτι, Κέλυ... Θα γίνει χαμός!).
Εκεί λοιπόν που πιλοτάριζα το υπερηχητικό, τηλεφωνεί ο μυστικός μας πράκτορας σου-βου από τη γραμμή ινκόγκνιτο του Ρόντο και μας ανακοινώνει ότι αφήσαμε επικίνδυνα στοιχεία πίσω μας, τα οποία θα μπορούσαν να φανερώσουν στον εχθρό το γούστο μας, το μέγεθος της πατούσας μας και πολλές άλλες άκρως απόρρητες πληροφορίες! Μόλις ο άγγελος Σαμπρίνα μας ενημέρωσε, παραλίγο να τρακάρω και να δώσω δικαίωμα για σχόλια στον Τσάρλι που μόνο ευχέλαιο δεν έκανε από το φόβο του όταν άρχισα να πιλοτάρω και να κάνω τις μανούβρες μου! Αναστάτωση επικράτησε στο πιλοτήριο μέχρι που ο πράκτορας σου-βου μας έστειλε πλήρη αναφορά. Έκανε λόγο για χρώμα παπουτσιών καφέ, αλλά σκεφτήκαμε ότι κανένας άγγελος δε φοράει καφέ! Εκεί ήταν που αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε αν ο σου-βου έχει αχρωματοψία ή αν κατηγοριοποίησε λάθος το χρώμα που πραγματικά έβλεπε σε ένα από τα 8 μόνα χρώματα που γνωρίζουν οι άντρες (και που κανένα από αυτά δεν έχει όνομα φρούτου, όπως π.χ. ροδακινί!). Τελικά, το μυστήριο ελύθη σήμερα το πρωί και επιτέλους τα φτερά μας μπήκαν στη θέση τους!! Φιουουου...

Υ.Γ.: Γεια σου, ρε Σπύρο, με τα ωραία σου!! Ντόιοννννγκ!

Ανώνυμος είπε..

Ρε, παιδιά, συγγνώμη κιόλας! Τελικά πήραμε και τίποτα μαζί μας φεύγοντας από Ρόντο ή τα αφήσαμε όλα εκεί?

φακίρης είπε..

σαμπρίνα: αν θες μπορώ να σου στείλω τη φούστα και τον ipod-πυροκροτητή με ένα φορτίο διαστημικό εξοπλισμό που παέι βοστώνη σύντομα.

τζιλ: "τι έγινε ρε παιδία; μας την πέσανε οι άγγελοι του τσάρλι;" ala σπύρος στους απαράδεκτους.

να πω πρώτα-πρώτα ότι στην περιγραφή μου όταν μιλούσα με τη σαμπρίνα αναφέρθηκα και σε άλλα χρώματα πέραν των Οκτώ. συγκεκριμένα έγινε συζήτηση σχετικά με το πόσο κοντινό είναι το χρώμα του ζευγαριού με το μπορντό, το ανοιχτοκαφέ (άλλο από το καφέ και εκτός των Οκτώ), αλλά και το μπορδοροδοκόκκινο (ας είναι καλά αυτή με το τελεμάρκετινγκ χαλιών).

επίσης, όπως ίσως παρατηρείς το περί πιλοταρίσματος δεν το σχολίασα. (ala "this sentence is false").

Ανώνυμος είπε..

Όχι, αν έχεις να πεις κάτι για το πιλοτάρισμα, πες το!!!

φακίρης είπε..

τζιλ: :P

Ανώνυμος είπε..

Vrwmane?