Τετάρτη, Ιουνίου 11, 2008

- it's 106 miles to chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.


φάιβ φιφτίν. ιν δε μόρνινγκ. ξενύχτι παύλα ολονύχτιο, αλλά για δουλειά και ουχί για πλέζουρ. ένα διαδικαστικό μέιλ που μόλις προσγειώθηκε ήταν αρκετό για να χαρώ αναδρομικά για κάτι που θα έπρεπε να έχω χαρεί σφόδρα εδώ και μέρες αλλά το απεφευγα χαρακτηριστικά. με είχε χτυπήσει μάλλον η χαρά της επιστροφής και όλα τα υπόλοιπα με φαινόσαντε κάπως μακρινά. τώρα με έπιασε όμως. ρε μιλάμε πολύ χάρηκα! θέλω να βγω να το φωνάξω να το πω :D

λίγο λιγότερο τζένηβάνου-ικά, θέλω να πάω να δω την ανατολή κάπου ψηλά, έτσι για τη φάση, να με χτυπήσει ο αέρας και ο ήλιος, αλλά το ξανασκέφτομαι. για την ακρίβεια δε σκέφτομαι αυτό, σκέφτομαι την πρωινή κίνηση και το παρκάρισμα (του γυρισμού), και εξαντλούμαι στιγμιαία. αν και πολύ με χαλάει που έχουν αρχίσει να με επηρεάζουν τέτοια πράγματα (έχει ξεφύγει πια το θέμα παρκάρισμα στη γειτονιά μου, σε λίγο θα τα κρεμάμε από τα δέντρα), βάζω μπλούζα-βερμούδα-παπούτσι (παπούτσι σχετικά χειμωνιάτικο -- πρέπει να πάω για ψώνια σύντομα) και την κάνω για πρωινό περπάτημα.

τέτοια ώρα καθημερινή, ακόμα και η μαβίλη είναι έρημη. καλή φάση. κάτι τελειωμένοι τύποι μασουλάνε διάφορα έξω από την καντίνα. αράζω στο αβραμοπουλικό καγκελάκι και περιεργάζομαι τη μέρα. οι τελευταίοι καντινόβιοι την κάνουν, κάνοντας πολύ θόρυβο. ο θόρυβος απομακρύνεται οδικώς. γυρνάω το βλέμμα μου προς την καντίνα. σταμπάρω ένα τυχαίο κλισέ κάτω από το μπλε φως και την κάνω και γω σιγά σιγά.

στο γυρισμό σκέφτομαι πάλι τα τελευταία μέιλ και τα άπειρα που πρέπει να ετοιμάσω μέχρι την άλλη βδομάδα. σκέφτομαι ότι η τέτοια ώρα είναι ιδανική για βόλτα με το ποδήλατο. σκέφτομαι ότι γουστάρω πολύ όλες τις τελευταίες εξελίξεις. σκέφτομαι ότι πρέπει να βάλω πλυντήριο. σκέφτομαι ότι πρέπει να ετοιμάσω τρεις παρουσιάσεις.

- hit it.

5 σχολιάκια:

Unknown είπε..

Έχετε δέντρα στη γειτονιά σου;

:o

φακίρης είπε..

darthiir the abban: ναι-ναι, έχουμε μερικά. και είναι τρελλές παγίδες γιατί συνωστίζονται τα πουλιά εκεί πάνω και πας μετά να πάρεις το αμάξι σου και είναι τίγκα στην κουτσουλιά.

Ανώνυμος είπε..

με όλο το θάρρος του intruder,αναρωτιέμαι ποιο το νοερό link με το τραγουδάκι που έβαλες.ξέρεις,το έπαιζε κάποιο μαγαζί στη μαβίλη,ένας ταξιτζής που πέρασε,σου κόλλησε από το πρωί,πάει με την ώρα και τις αναζητήσεις της,κτλ,κτλ.άσχετο.να με συμπαθάς για τις απορίες μου.:)

φακίρης είπε..

ανώνυμε: η διάθεση ήτο ταξιδευτική και είχε κάτι από road trip και blues brothers, εξ ού και ο τίτλος και το τραγουδάκι. το νοεαρό λινκ-παύλα-συνειρμός που λείπει είναι ότι θα πεταχτώ σικάγο τον άλλο μήνα.

it's not intended to make sense anyway, right? :]

Ανώνυμος είπε..

όχι,δεν υπήρχε κανένας λόγος να μέικ σενς,δεν ήταν καν το ζητούμενο.
είδα σου αρέσουν γενικά τα λινκς,δατ'ς ολ.δεν έχω πάει σικάγο.δε θα'θελα ιούλη μήνα. (και καλά:)
θυμάμαι πάντως κάτι ξενύχτια στη μαβίλη,όχι τόσο πολύ πίσω,που κατέληγαν άνετα στο λυκαβηττό...