Κυριακή, Μαΐου 29, 2005

7/5-28/5: μαγιάτικο οδοιπορικό


τα ταξίδια είναι ο καλύτερος τρόπος να ξοδεύεις τα λεφτά σου, λένε. ξεφέυγεις, βλέπεις άλλους τόπους, ανοίγει η ψυχή σου, γνωρίζεσαι με άλλους πολιτισμούς, βιώνεις τη ζωή διαφορετικά, έξω από το πρίσμα της καθημερινότητας. ή και όχι, καμία σχέση πιθανά για κάποιους.
εγώ πάντως τα περισσότερα ταξίδια που έχω κάνει ήταν για να δω φίλους. και έτσι, όταν κανόνιζα να πάω σε δυο συνέδρια τώρα το μάιο και τελος ιουλίου, χάρηκα σφόδρα που το ένα γινόταν στην κέρκυρα και το άλλο στο εδινβούργο.
το μαγιάτικο οδοιπορικό λοιπόν είχε να κάνει με το συνέδριο στην κέρκυρα και πιο συγκεκριμένα ήταν κάτι σε:
τορόντο - {αθήνα, αίγινα, κέρκυρα} - τοροντο

ένα ταξίδι στην ελλάδα είναι πάντα γεμάτο από οικίες καταστάσεις, φίλους, στέκια, αμπελοφιλοσοφίες και νυχτερινές βόλτες, αλλά και γνώριμες εκπλήξεις. π.χ. ξέρεις ότι η τηλεόραση αγωνίζεται να γίνει όσο πιο τραγική γίνεται. το προσπαθεί, κι όμως, ενώ το ξέρεις, κάθε φορά σε εκπλήσσει με το πόσο καλά τα καταφέρνει.

μιας και βλέπω τη δύναμη (the force) να επανέρχεται σιγά σιγά στο κορμί μου, παραθέτω τίτλους από postάκια-σκέψεις που σκοπεύω να γράψω σχετικά με το οδοιπορικό.

- ο παππούλης, οι συνεπιβάτες και το αγχος.
- η έκπληξη έρχεται με ιστιοπλοϊκό.
- ο άνθρωπος που τα ήξερε όλα (*)
(*) και ήθελε να τα πει σε όλους στην προνομιακή τιμή των 65 ευρώ.
- ταριφολογίες: ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.
- tribute to dystropoppygus.
- γαλλικές συμπτώσεις.
- ο άλης, η νίνα και το chicaboom.
- φίλος από γκαζάκι.

τα λεμε :)

3 σχολιάκια:

Beta Blank είπε..

Περιμένω... να δω δηλαδή τι κάνεις σαν 'τουρίστας' στην Ελλάδα..

Την επόμενη φορά να τα πούμε πάνω από μισάωρο στο σταθμό, ναι? Και φρόντισε να κοιμηθείς πριν (και να μην κουρευτείς, ξέχασα να το αναφέρω αυτό) :Ρ

φακίρης είπε..

mia ou μιάου, σε όλα ναι, αλλά βρε συ.. κινδυνολογώ ότι όταν τα ξαναειπούμε από κοντά, το κούρεμα θα έχει ήδη συντελεστεί. μπαίνει και καλοκαιράκι και πιστεύω ότι τον έκαμε τον κύκλο της και η κοτσίδα.

Beta Blank είπε..

Καλά... αρκεί να μην έχουμε την ίδια συζήτηση και για τα δικά μου μαλλιά ;)