Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2006

ιστορίες καθημερινής λαμποτρέλας ή αλλιώς πώς με το θάψιμο περνά η ώρα ευχάριστα

προχθές. απογευματάκι. εγώ και ο g. στα νέα μας γραφεία στο χώρο που παλιά ήτανε κοινόχρηστο λαμπ για τους τρόφιμους της περιοχής. η νέα διάταξη ακόμα ρευστή, χωρίς χωρίσματα, με πολύ άπλα και κοινοκτημοσύνη. σε ανύποπτη στιγμή σκάει μύτη μια τύπισσα από το διπλανό λαμπ (μάλλον) αναζητώντας να μπριζώσει κάπου το laptop της. κλασσική κυριούλα, γύρω στα σαράντα, με αστείο ντύσιμο και ατσούμπαλο παρουσιαστικό. μετά από μια σχετική αναστάτωση και μερικά συνομωτικά βλέμματα-χαμογελάκια από τους υπόλοιποι, βολεύεται σε ένα άδειο γραφειάκι δίπλα από τον g. εγώ που έχω υπόψη μου τι περίπτωση είναι η τύπισσα, περιμένω υπομονετικά τα (χωρίς φραγμούς) σχόλια του φίλτατου g. -- εννοείται μέσω chat και όχι μέσω αέρα :) τελικά δεν κρατιέμαι και κάνω την αρχή:

f> pws niw8eis twra poy exeis pareoyla?
g> h agaphth kyria exei hxous sta windows kai ginetai panikos edw
f> aytaa einai :)
g> nai nai
g> kai o sagionaras exei synaxi
σημείωση: ο σαγιονάρας είναι ένας συμφοιτητής-συνοδοιπόρος που έρχεται στο γραφείο και αράζει κανονικώς. βγάζει παντελονάκι, παπουτσάκια, φοράει το κοντό του και τις σαγιονάρες και απολαμβάνει τη θαλπωρή του λαμπ
f> kai o germanos 's got the blues
g> xaxaxaxa
σημείωση: ο γερμανός κάθεται στο γραφείο ανάμεσα σε μένα και στον g. με τέτοιο τρόπο ώστε ο g. τον έχει πλάτη και εγώ φάτσα (μέχρι να μας φέρουν τα άτιμα τα dividers). η επαφή που έχουμε μας έχει φέρει πιο κοντά και ξέρω πλέον όλα τα χούγια του και τι κάνει ακόμα και αν δεν κοιτάω προς τα εκεί. εντωμεταξύ, ο τύπος έχει πολύ γέλιο. είναι αυτό που θα έλεγα "0-1 behavior": δεν είναι άγαρμπος, αλλά οι κινήσεις του έχουν μόνο αρχή και τέλος και καμία συνέχεια ενδιάμεσα. ο τσάρος της ομαλότητας ένα πράμα. από τους ήχους ξέρω ακριβώς τι κάνει και πως :) και για να μη μακρυγορώ, ένα από αυτά που μου αρέσει να σχολιάζω είναι η τρέλα που έχει με την περιποίηση των νυχιών. έχει ένα σετ από εργαλειάκια κάθε είδους και πολλές (πάρα πολλές) φορές την ημέρα βγάζει κάποιο και δρα γρήγορα και αποφασιστικά.
f> asta
f> oyte ta nyxia toy den peripoih8hke shmera
g> XAXAXAXAXAXAXA
f> ase ase
μετά από 20 λεπτά περίπου..
f> wx, ebgale kai lima!
g> XAXAXAXAXAXAXAXA
f> (eipa kai gw...)
g> ayta einai file mou ta wraia
f> isws ton xalarwnei
g> gia ayto allwste 8elame na er8oume se lab
f> eetsi etsi