Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2007

syncategorematic ή αλλιώς "πού πήγε η αγάπη"

σκόρπιες φράσεις από τα n διαφορετικά μύτινγκς/σέμιναρζ της ημέρας.

πρόταση της ημέρας: "people don't use love any more".
τόπος: κάποιο seminar room με παράθυρα.
χρόνος: μεσημεράκι.

μου πήρε λίγο να καταλάβω τι ήθελε να πει ο ποιητής (ήμουν και λίγο αφηρημένος). αρχικά νόμισα ότι τα 5 δευτερόλεπτα που αφαιρέθηκα ήταν τα κρίσιμα 5 δευτερόλεπτα που οδήγησαν τον σύγχρονο ερευνητή και ομιλητή μας στο nervous breakdown και τη μετατροπή του σε μάρτυρα του δρόμου της καρδιάς και του coelho: "πού πάμε;", "πού πήγε η αγάπη;", "πού'ναι η αγάπη που μ'ανέβασε στα σύννεφα;", "ποιός έχει λόγο στην αγάπη;", που οδεύουμε στο τέλος-τέλος;

μου πήρε λίγο λοιπόν να επανέρθω στο σωστό context. ήταν αρκετό δηλαδή να ρίξω μια ματιά στο slide 24 με υπέρτιτλο "μάνα raver". καλά όχι, πλάκα κάνω. με υπέρτιτλο "LAV mappings". lav λοιπον και ουχί love. λαβ τετοσπάντων κι όποιος κατάλαβε, κατάβαλε. λαβ will tear us apart again.

του ιδίου καλλιτέχνη και η ακόλουθη ατάκα. α, και με την ευκαιρία να πούμε δυο λόγια για τον καλλιτέχνη. ο τυπάς που λέτε είναι ιταλός, αστειούλης, γενικά σωστός και γαμώ-τα-παιδία. αυτά. στην ατάκα τώρα. σε κάποια φάση είχε ένα παράδειγμα σε μια διαφάνεια που μιλούσε για μια μουσική μπάντα και καπου φαινόταν ότι τα ονόματα του lead singer είναι anthony και john. οπότε λέει σε ανύποπτη φάση:
- and which would this band be?
(μόκο από κάτω το κοινό)
- of course you don't know, you are all nerds here.