Σάββατο, Οκτωβρίου 01, 2005

ΣΚΡΑΜΠΛ, γιατί έτσι μας αρέσει!

ταταρατατατατατα ταταρατατατατα.. it iz with great pleasure that i present to you..


απαραίτητα υλικά:
ένα επιτραπέζιο παιχνίδι scrabble στα αγγλικά.

οδηγίες χρήσης:
το παιχνίδι παίζεται κανονικά, με τη μόνη διαφορά ότι οι επιτρεπτές λέξεις είναι στα ελληνικά με μια ευρύτερη έννοια του όρου greeklish. εκτός από τη χρήση του λατινικού αλφαβήτου όπως στα greeklish, π.χ. η χρήση του G ως Γ, τα γράμματα του παιχνιδιού μπορούν να τοποθετηθούν με οποιονδήποτε τρόπο ώστε να μοιάζουν με ελληνικά γράμματα. π.χ. το M μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως Σ (πλαγιαστά) και ως ω (ανάποδα), κτλ. όλα αυτά μπορούν να συνδυαστούν χωρίς να τηρείται κανένας απολύτως κανόνας ορθογραφίας. όλοι οι υπόλοιποι κανόνες του scrabble τηρούνται κανονικά.

παραλλαγές: χρήση ρώσσικου ή κινέζικου scrabble (για πιο σουρεάλ καταστάσεις)

ιδού και ένα στιγμιότυπο από το πρώτο (ιστορικό) παιχνίδι που έλαβε χώρα στο cobalt [στίγμα]. με λίγη προσπάθεια μπορεί κανείς να διακρίνει τις λέξεις "λαδώνω" (κάτω, με το V ως Λ ανάποδα και το Z ως Ν πλαγιαστά), "λημέρια", "κέρινους" (στο κέντρο και με πολλή φαντασία), αλλά και "εξηγώ" (πάνω, με τα Χ και J ως δύο Ξ, κάτι που επιτρέπεται σε αναλογία με τα δύο Σ που έχουν μερικές λέξεις).

4 σχολιάκια:

Unknown είπε..

αυτό λέει να παίζεται μετά τον στρατηγό Πατ!!! ;)

φακίρης είπε..

-χικ- πίνω στην υγειά -χικ- του στρατηγού πατ πατ -χικ- πατ!
:) -χικ-

Τυπος Νυχτερινος είπε..

Φακίρη,
με μέτρο το ποτό παιδάκι μου!
Στριτ, τι διάτανο είναι ο στρατηγός Πατ;;;

Unknown είπε..

ο φακίρης είναι καλός γνώστης του παιχνιδιού βλέπω... πίνω στην υγειά του στρατηγού Πατ μια φορά (δυο κ.ο.κ.) χτυπάς μια φορά (δυο κ.ο.κ. ανάλογα με το προηγούμενο) το ποτήρι στο τραπέζι και πίνεις μια γουλιά, αν κάνεις κάποιο λάθος σ'αυτά που λες το πίνεις όλο το ποτήρι... χικ στην υγειά του χικ στρατη χικ Πατ... έπειτα παίζεις και καταπληκτικό Σκραμπλ με τον τρόπο φυσικά που μας προτείνει ο φακίρης ;)