Τετάρτη, Ιουνίου 27, 2007

ελ.ασ. το μεγαλείο σου


με αφορμή αυτό που γράφτηκε με αφορμή αυτό που γράφτηκε με αφορμή αυτό, θυμήθηκα κάτι που μου έτυχε πολλά χρόνια πριν.

ήμουν λύκειο (άλλες εποχές) και ήταν απόκριες. συγκεκριμένα ήταν μια από αυτές τις μέρες που γίνεται γιορτή τις τελευταίες ώρες με μουσικές και άλλα θεατρικά. στη σχολειάρα μας μάλιστα είχαμε σε τέτοιες γιορτές και λαίβ μουσική με τους πιο κουλ μαθητές να διασκευάζουν από troggs μέρχι καζούλη. σε αυτές τις γιορτές είθισται να γίνονται διάφορα λυκειακά μπάχαλα με αφρούς και άλλες αηδίες, αλλά και αυγοπόλεμος μεταξύ των κοντινών σχολείων. έτσι και έγινε. μόνο που για κάποιο λόγο υπήρξε ένα κάποιο άγχος αυτή τη φορά καθότι τα αυγά δίναν και παίρναν και συγκεκριμένα έφαγε ένα και ένας καθώς πρέπει κύριος με μουστάκι.

να μην τα πολυλογώ, ήρθε η αστυνομία. ήρθαν λοιπόν ένας-δύο μπλε τύποι να πιάσουν τους παράνομοι και να διελευκάνουν το έγκλημα. δε θυμάμαι πώς έγινε ακριβώς αλλά βρέθηκα δίπλα από έναν από αυτούς. και εδώ να πω μια μικρή λεπτομέρια. καθότι ήτο απόκριες και καθότι από πάντα με διακρίνει μια αδιευκρίνιστης πηγής τρέλα, είχα μασκαρευτεί στα πλαίσια της γιορτής και του πανηγυριού. είχα βάλει λοιπόν μια (πραγματική) περούκα μακρύ μαύρο μαλλί (όχι δε θα σας πω που τη βρήκα αλλά ήταν πραγματική) και κάτι εντελώς κίτς γυαλιά. έτσι για τη φάση. επανερχόμαστε λοιπόν. δε θυμάμαι πώς έγινε ακριβώς αλλά βρέθηκα δίπλα από έναν από τους αστυνόμους που γυροφέρνανε και ρωτούσαν τους μαθητές για να ξετρυπώσουν τους δράστες. να πω την αλήθεια δε θυμάμαι τι του είπα ακριβώς αλλά ήταν κάτι του στυλ "ε τι προσπαθείς να βρεις τώρα, όπως και να έχει σταμάτησε το μπάχαλο και δε προβλέπεται να ξαναρχίσει". πριν τελειώσω εντελώς τη φράση ο τύπος με αρπάζει από το μαλλί με τόση δύναμη που έχασε την ισορροπία του γιατί για καλή μου τύχη το μαλλί ήταν περούκα και έτσι όλη η δύναμη αντί να τραβήξει εμένα αναλώθηκε σε ένα χορογραφικό τσαλιμάκι του αστυνόμου μετά της περούκας που έμεινε να απορεί. όταν συνειδητοποίησε δε ότι δεν ήμουν μακρυμάλλης, ξενέρωσε, μου πέταξε την περούκα και προχώρησε. τα μάζεψα και γω και την έκανα.

τέσπα. απλώς το θυμήθηκα. και προφανώς καμία σχέση αυτό με τη βια που έχει υποστεί διάφορος κόσμος από διάφορους υπηρέτες του νόμου και της τάξης. είτε ήταν αθώος είτε όχι. όπως απάντησε και ο j95 σε κάποιο σχόλιο εδώ:

- τι το παράξενο, το τρομερό και το αποτρόπαιο βρίσκετε στο να φάει ένας βρωμοκλέφτης μαχαιροβγάλτης ένα χαστούκι στο κρατητήριο;
- ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να το επιτρέπει αυτό.
γιατί αν είναι η αστυνομία και το κράτος να διασφαλίζει ότι τηρούνται οι νόμοι χωρίς όμως απαραίτητα να υπακούει στους νόμους, τότε ε, κάτι δεν πάει καλά.

5 σχολιάκια:

Σοφία είπε..

Όντως κάτι δεν πάει καλά. Το θέμα είναι πώς θα καταφέρουμε να το ισιώσουμε πριν μας ισιώσει.

sroutz είπε..

για πες και εκείνη την ιστορία που είχες στην τσέπη του μπουφάν σου συρματάκια, πυκνωτές, αντιστάσεις κλπ και σε σταματάει ο μπάτσος στη Στουρνάρη...

φακίρης είπε..

θα πω μια άλλη, βορειοαμερικάνικη.

προχθές ήμουν κάπου έξω από το σπίτι μου και περίμενα να περάσουν κάτι φίλοι με ένα ταξί να με πάρουν να πάμε σε ένα κλουμπ.

ε βαριόμανε και γω γιατί κλασσικά είχαν αργήσει και περπατούσα πάνω κάτω, αλλά κάτω από το πεζοδρόμιο, στην άκρη του δρόμου. οπότε σταματά ένα περιπολικό δίπλα μου με έναν φανερά εκνευρισμένο πολίς-μαν μέσα ο οποίος μου λέει "γιατί δεν περπατάς στο πεζοδρόμιο;" του λεω ότι περιμένω να περάσει ένα ταξί να με πάρει αλλά δεν έπαιρνε από λόγια.

γενικά σε σχέση με την αμερική είναι μάλλον αρκετά χαλαρός ο αστυνομοκόσμος στο τορόντο αλλά επειδή υποψιάστηκα ότι το όρθιο μαλλί μου σε συνδυασμό με τη γκόμενα που τον παράτησε με sms μόλις πριν λίγο καθιστούσαν την κατάσταση λίγο tricky, αποφάσισα να του πω απλώς ότι έχει δίκιο και δε θα το ξανακάνω.

Σοφία είπε..

Good call. Όπως λέει και η λαϊκή σοφία, φύλαγε τα ρούχα σου να'χεις τα μισά.

revolution είπε..

http://destroyfascism.blogspot.com/

Κάτι που δεν θα αρέσει στους υποστηρικτές της Ελληνικης αστυνομίας. Ενα πολύ καλό και διαφωτιστικό βίντεο με θέμα τον βασανιστη της Ομόνοιας