Δευτέρα, Ιουλίου 11, 2005

ανάδυση στην επιφάνεια και.. στη σκηνή οι pixies!



πόσο κρατάει μια ανάσα; ένα-δύο λεπτά; μια-δυο βδομάδες;

πάνω από μήνα τώρα, είμαι με μια ανάσα, σε ένα τρελό μακροβούτι κηνηγώντας το ένα deadline μετά το άλλο. (το προσωπικό μου ρεκόρ είναι βέβαια αρκετά περισσότερο από απλά ένα μήνα. αν μη τι άλλο, δεν ξέρω αν είναι ο γιαλός που είναι στραβός ή εγώ, αλλά το να δουλεύω κάτω από ασφυκτική πίεση μου έχει γίνει σχεδόν συνήθεια)

η ανάδυση στην επιφάνεια αυτή τη φορά έγινε με αφορμή την επίσκεψη του "παγκόσμιου κ." στο τορόντο (διαβάζεται "παγκόσμιος κάπα", πώς λέμε μιχάλης δέλτα, απόστολος ταυ, κτλ. και μην ακούσω "ποιός είναι ο απόστολος ταυ;").

ο παγκόσμιος κάπα είναι ένας κολλητός που συνηθίζει σε ανύποπτο χρόνο να παίρνει ένα λεωφορείο από όπου και αν βρίσκεται και να έρχεται να με βρει όπου και αν βρίσκομαι (το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, "pagkosmios κ. does paris", κυκλοφορεί σε επιλεγμένα βίντεο κλουμπς). καθώς αυτή τη φορά το ταξίδι με λεφορείο θα έπαιρνε παραπάνω από όσο θα μπορούσε να πάρει άδεια, το ταξίδι έγινε ως είθισται, με αροπλάνο. (σημείωσις, αυτό το άτιμο το "είθισται" δεν είμαι σίγουρος πως γράφεται αλλά εμπιστεύομαι τη βοήθεια του κοινού σε αυτό:


ήθιστε -> 21 google results
ήθισται -> 124 google results
είθισται -> 6570 google results
είθιστε -> 242 google results
είθεισται -> 2 google results (καλά έλεος, σε λίγο και με ύψιλον -- είπαμε λίγο ανορθόγραφοι αλλά όχι κι έτσι!)
ύθιστε -> 2 google results (ε ναι λοιπόν. και με ύψιλον. γιατί δεν περιθωριοποιούμε ποτέ και κανέναν)
ύθισται -> 5 google results

η ανάδυση από το βυθό των ακαδημαικών και μη υποχρεώσεων διατήρησε μια έντονα υγρή υφή, καθώς πέρα από την αναμενόμενη και επιβεβλημένη ημερήσια εκδρομούλα στους καταρράχτες του νιαγάρα (πολυυυύ νερό..), συνοδεύτηκε και απο διήμερη εκδρομούλα στις λίμνες kawartha και στο βόρινό ontario ("μα τους χίλιους κάστορες του οντάριο" όπως εύστοχα μου θύμισε ο παγκόσμιος κ.)

ο παγκόσμιος κ. έχει ήδη φύγει, αλλά η αύρα του είναι ακόμα εδώ (καθώς και κάτι άλλα πραγματάκια που έχασε στην ευρύτερη περιοχή). και εγώ που καλόμαθα τη βδομάδα που πέρασε να παίρνω ανάσες πιο συχνά, χτες πήγα να δω τους θρυλικούς pixies! εκτός από τη φωτογραφιούλα στην αρχή του post, τσακώστε και ένα παράνομο βιντεάκι από το event.. εξαιρετικά αφιερωμένο στον cris και το β.σ.

i was swimmin' in the carribean
animals were hiding behind the rock
except the little fish
but they told me, he swears
tryin' to talk to me to me to me

where is my mind..
where is my mind..
where is my mind..

way out in the water
see it swimmin' ?


πι. ες. τελικά, βρε μπας και είναι ο γιαλός που είναι στραβός;

2 σχολιάκια:

Oneiros είπε..

Welcome back!
(Ωραίο αυτό με τη βοήθεια του κοινού :-)

φακίρης είπε..

oneiros: thanx :)

κάποια στιγμή σκέφτομαι να υλοποιήσω το "κοινωνικο-στατιστικό ελληνικό λεξικό" το οποίο θα κάνει μηχανιστικά google αναζητήσεις σχετικές με τη ζητούμενη λέξη και θα επιστρέφει την ορθογραφία με τα περισσότερα hits.

E17ST02X: το βιντεάκι το έκανα divx και είναι πλέον 2.5mb αντί για 20 και παρόλο το κούνημα :) κάτι φαίνεται :)

waaaayyyy oooooout in the waater see it swimmin...?